Één jaar Fonk – Passanten

Afgelopen jaar mocht ik iedere maand een dubbele pagina vullen in Fonk Magazine.
Lodewijk van der Peet, waar ik al jaren leuk werk mee maak, had me voorgesteld aan Nicolette Hulsebos van Fonk en na wat brainstormen ging ik aan de slag.
De serie Passanten wordt voor mij vooral bepaald door het vastleggen van dat ene, unieke moment. Ik schiet net zo lang foto’s tot ik dat moment heb waarin de juiste spanning zit. Als je dat tenslotte te pakken hebt, is dat echt een cadeautje.

En het leuke van deze serie is, dat het in de loop van de tijd echt een verhaal wordt, terwijl ik dat aan het begin niet zo heb bedacht. Het juiste moment en de manier van fotograferen maken het verschil.

Eigenlijk is het nog moeilijker om ‘eigen werk’ in opdracht te maken, dan een klus te doen. Foto’s maken die goed genoeg zijn om met mijn naam erbij iedere maand op pagina 4 en 5 te verschijnen.
Ik ben dan ook trots op het resultaat, volgens mij is het een èchte serie geworden.
Met dank aan Lodewijk en Nicolette.
Een overzicht van de foto’s staat hier